Pages

8.13.2012

Cevizli Patlıcan Tarifi



MALZEMELER
1 kg patlican
4 yemek kasigi un
750 gr domates
10 dis sarmisak
100 gr ceviz
1/2 çay bardagi zeytinyag

YAPILIŞI
Patlicanlari yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra
kizartin. Isiya dayanikli bir firin kabina dizin. Domatesleri soyup
rendeleyin, sarimsaklari soyun ve iyice ezin. Unu zeytinyaginda kavurup,
içine domates, sarmisak ve tuz katin. Pütürsüz ve koyu kivamli olunca
sirke ve dövülmüs ceviz içini ilave edin. Hazirladiginiz sosu patlicanlarin
üzerine döküp, en üstü kizarip, kesilicek katiliga ulasana kadar firinlayin.
Soguyunca da dilimlere keserek servis yapin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.