Pages

8.30.2012

Krem Şantili Kurabiye Tarifi

Krem Şantili Kurabiye
MALZEMELER
2 paket toz krem şanti
1çay bardağı sıvıyağ
2-2,5  su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş ceviz  ya da fındık
üzeri için; pudra şekeri
YAPILIŞI
Toz halindeki krem şantiler sıvıyağ ile birlikte çırpma teliyle karıştırılır. Un elenip, hamur toparlanana kadar yoğrulur. Ceviz veya fındık da eklenip biraz daha yoğrulur. Hamur buzdolabında yarım saat dinlendirildikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Üzerlerine hafifçe bastırılmış olan kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. Çatalla üzerlerine şekil verilir. Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.