Pages

8.31.2012

Kokostar Kurabiye Tarifi

MALZEMELER
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram oda sıcaklığında margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un
 İçine:
2 çay bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)
YAPILIŞI
Un hariç tüm hamur malzemesinibir kaba alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ayrı bir kapta hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın. Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın. Daha sonra iç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmamasına özen gösterin. Yuvarlak olması önemli. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin. Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. (ucu sivri sıkma torbası ya da kalın bir poşetin uç kısmına küçük bir delik açıp yapabilirsiniz)

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.