MALZEMELER
1 Çay Bardağı Sarı Yarma Mısır
1 Çay Bardağı Beyaz Yarma Mısır
1 Su Bardağı Buğday
300 Gr. Süzme Yoğurt
Dere Otu
Taze Nane
Tuz
Su
YAPILIŞI
Mısırları yıkayın ve düdüklü tencereye koyun. Suyunu da ilave edip haşlayın. Buğdayı ayrı bir tencerede haşlayın Daha sonra hepsini bir tencereye alın. Süzme yoğurda az su, tuz koyup koyu bir ayran yapın. Haşlanmış olan mısır ve buğdayı delikli kepçe ile kaseye koyun. Üzerine ayranı ilave edin. Son olarak dere otu ve nane serpin. Afiyet olsun.
8.31.2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder