Pages

8.31.2012

Elmalı Yufka Tatlısı, Elmalı Rulo Tarifi

Elmalı Rulo Tarifi
      MALZEMELER
  • 2 adet yufka
  • 6 adet elma
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 7 yemek kaşığı toz şeker 
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 yemek kaşığı dövülmüş ceviziçi
  • Pudra şekeri (üzeri için)
 
       YAPILIŞI
       Elmaları yıkayıp soyun, rendeleyip bir tavaya alın. Elmalara şekeri de ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Elmalar pişince tarçını ve ezilmiş cevizleri ekleyin. Yufkayı tezgaha serin. Terayağı eritip yufkayı fırçayla yağlayın.(tereyağdan bir miktar üzeri için ayırın.) Hazırladığınız elmalı içi yufkanın ortasına yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ayırdığınız tereyağı rulonun üzerine sürün. Üç parmak kalınlığında keserek önceden ısıtılmış 180 derceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız elmalı sarmaların üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. ( bu ölçüler ile iki tepsi oluyor, siz dilerseniz yarım ölçü kullanıp yapabilirsiniz )

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.