Pages

8.28.2012

Havuçlu Bonbon Tarifi

Havuçlu Bonbon
MALZEMELER

  • 6 adet orta boy havuç
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 250 gram sade bisküvi
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Havuçlar kazındıktan sonra rendelenir. Bir tencerede havuç rendesi, şeker ve su ile suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada bisküviler ezilip un haline getirilir. Pişip soğuyan havuçlar bisküvi ve ceviz kırıkları ile karıştırılıp bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra hindistan cevizine bulanır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilip servis dilir. Afiyet olsun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.