Pages

8.31.2012

Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi
     MALZEMELER
  • 125 gr. tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 kaşık su
  • 1 yumurta (sarısı içine)
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un
  • Susam
  • Tuz
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşayan margarini bir kaba alıp, tüm malzemeleri ekleyelim. Yalnız yumurtanın akını ayıralım.Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra küçük küçük simit şeklinde, ya da iki parmak kalınlığında rulo yaparak bıçakla yine iki parmak kalınlığında keselim. Hazırladığımız simitleri önce yumurta akına daha sonra susama batırıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında  hafif kızarana kadar pişirelim.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.