Pages

8.13.2012

Borani Tarifi


MALZEMELER
1 kg ıspanak
1 çay bardagi siviyag
3 çorba kasigi un
2 çay bardagi süt
1/2 çay bardagi su
Tuz
Yogurt ve sarmisak
1 çorba kasigi salça
1 çorba kasigi tereyag

YAPILIŞI  
Ispanaklari bol suyla birkaç kere yikayin. Yapraklarini dallarindan ayirin.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatin. Ispanaklarin yapraklarini
kaynayan suya atip, 4-5 dakika kadar pisirerek yumusatin. Delikli
kepçeyle çikarin. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasini
bekleyin. Küçük bir tencereye bir çay bardagi sivi yagi koyun. Içine unu
ilave edin. Sürekli karistirarak un pembelesinceye kadar kavurun. Süt ve
suyu ilave edin. Bu karisim koyu muhallebi kivamina gelince içine ispanaklari
ekleyin. 1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonra atesten alin. Üzerine
sarmisakli yogurt yayin. Salçayi tereyagiyla birlikte biraz pisirin.
Yemegin üzerine sosu gezdirip, servis yapin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.