Pages

8.15.2012

Tas Pilavı Tarifi


MALZEMELER 
1 kg kusbasi et
1 kg arpacik sogani
1 kg pirinç
1 adet havuç
100 gr tereyag
1 tatli kasigi domates salçasi
1 tatli kasigi biber salçasi
1 çay kasigi karabiber
1 ½ çay kasigi tuz
YAPILIŞI
Tereyaginin 3/2'sini eritin ve etleri yaklasik 4-5 dakika kavurun.
Havuçlari ince ince kiyin ve arpacik soganlari ile birlikte ekleyin. Salçalari,
biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pisirin. Büyük bir
tepsiye etin pistigi tencereyi ters çevirin. Tencerenin buharla havaya
kalkmamasi için üzerine agir bir sey koyun. Tepsiye 7-8 su bardagi su
koyun ve kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin. Pisen yemegin suyunu
süzün. Tencereyi ters çevirin, süzülmüs suyu tencereye alin ve 2 litreye
tamamlayarak kaynatin. Pirinçleri suya atin. Pistikten sonra 8-9 dakika
dinlendirin ve kalan tereyagini eritip üzerinde gezdirin. Pilavi servis
tabagina aldiktan sonra etli karisimi üzerine dökün ve cacikla birlikte
servis yapin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.