Pages

8.15.2012

Mevlevi Pilavı Tarifi


MALZEMELER
Nohut 3/5 su bardagi 100 gram
Su 4 su bardagi 800 gram
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Kestane 1 3/4 su bardagi 250 gram
Havuç 3 orta boy 250 gram
Sogan 1 orta boy 60 gram
Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram
Pirinç 2 su bardagi 360 gram
Tuz 3 tatli kasigi 18 gram
Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram
Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
YAPILIŞI
Nohutu yika, 1 gün önceden, 1 1/2 su bardagi su ile islat. Eti 2
santimetreküp irilikte dogra, kisik ateste kendi suyu ile iyice
yumusayincaya degin, yaklasik 1 saat pisir. Islanmis nohutu da 2 1/2 su
bardagi su ile basinçli tencerede 40 dakika kadar pisir. Kestaneleri yika, 3-
4 dakika kaynat, soy, üç-dört parçaya böl. Havucu yika, kazi, 1
santimetreküp irilikte dogra, kestaneyi ve havucu nohuta ekle, ayri bir
tencerede 20 dakika pisir, suyunu ayir, nohut suyuna sicak su ekleyerek 4
su bardagina tamamla. Sogani soy, yika, ince ince dogra, yag ve fistikla
birlikte kapagi kapali olarak kisik ateste 7-8 dakika öldür. Pirinci yika, süz.
Fistiklar sararinca pirinci ve eti kat, birkaç kez çevir. Suyu ve tuzu ekle,
karistir, kusüzümünü serp. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene
degin 15-20 dakika pisir. Pisirme süresi dolmadan 5 dakika önce nohutlu
karisimi ve baharati ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.