Pages

8.15.2012

Dövme Pilavı Tarifi


MALZEMELER
Dövme 2 su bardagi 360 gram
Nohut 1/3 su bardagi  60 gram
Su 4 1/2 su bardagi  900 gram
Koyun eti (kemiksiz)  500 gram
Tuz 2 1/6 tatli kasigi 15 gram
Margarin 6 yemek kasigi  60 gram
YAPILIŞI
Dövme ve nohutu yika, aksamdan hacimlerinin iki kati su ile ayri ayri islat.
Eti 4 santimetreküp irilikte dogra, nohutla birlikte tencereye koy, yarma
ve nohutun islatma sularini kullanarak yumusayincaya degin yaklasik 90
dakika pisir. Et suyuna sicak su ekleyerek 4 1/2 su bardagina tamamla, et
nohut karisimina ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumusayip kabarincaya
kadar 50-60 dakika pisir, üzerine eritilmis yagi gezdir, peçete koyup 20
dakika dinlendir, servis tabagina al, kara biber serp.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.