Pages

9.02.2012

Yoğurtlu Jöle Tarifi

Yoğurtlu Jöle

MALZEMELER

1 paket vişne aromalı jöle
2 su bardağı kaynar su
1 paket pötibör bisküvi
6 çorba kaşığı süzme yoğurt

Süslemek için:Vişne ve çilek taneleri













YAPILIŞI

Bisküvileri bir kaba ufalayın.Jöleyi 2 su bardağı kaynar suya ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.Hazırladığınız jöleden birer kaşık kupların dibine döküp, 5-10 dk buzdolabında bekletin.Bu arada süzme yoğurda, hazırladığınız jöleden 6 çorba kaşığı koyarak iyice çırpın.Ufaladığınız bisküvileri, jölenin bir kısmı ile ıslatın.Kupları buzdolabından alıp, üzerlerine bisküvili karışımı pay edin.Bisküvilerin üzerine, jöle-yoğurt karışımından koyun.En üstünü vişne ve çilek taneleriyle süsleyip, kalan jöleyi meyvelerin üzerine paylaştırın.Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

NOT: Bitkisel jöleler çabuk koyulaştığından, jöleyi kaynar su dolu bir kap üzerinde ısıtarak koruyabilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.