Pages

9.22.2012

Çeşnili Tereyağı


Kahvaltılarınızda kızarmış ekmek üzerine sürebileceğiniz bu nefis kahvaltılık tarifi, hafif sahur yemeklerinizin de favorisi olmaya aday bir tarif. Kekikli dereotlu, sarımsaklı ve pul biberli bu çeşniyi çay saatlerinizde bile arayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.
Çeşnili Tereyağı
Malzemeler
•    150 gr tereyağı
•    1 çay bardağı kıyılmış dereotu
•    ½ diş sarımsak
•    1 tatlı kaşığı pulbiber
•    1 çay kaşığı kekik
•    Tuz
Yapılışı
1.    Yumuşayıncaya kadar oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağına sarımsağı rendeleyerek ilave edin.
2.    Dereotu, tuz, kırmızı pulbiber ve kekiği de ilave ederek iyice karıştırın.
3.    Tereyağını streç film ya da yağlı kâğıda alarak rulo şeklinde sarın.
4.    Uçlarını bükerek kapatın ve buzdolabında 1 saat kadar bekleterek servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.