Pages

9.22.2012

Palacinka


Türk mutfaginda omlet, Yugoslav mutfaginda Palacinka diye gecen bu essiz lezzetin birde Alman versiyonunu denemeye ne dersiniz? Zehra hanımın tarifiyle yapilisi gayet pratik olan Alman Usulü Palacinkayı, dilerseniz recel dilersenizde nutella ile deneyebilirsiniz.
Alman Usulü Palacinka
Malzemeler
•    3 tane orta boy yumurta
•    2 çorba kaşığı un
•    1 çay bardağı süt
•    1 tutam tuz
•    1 çorba kaşığı sıvıyağ
İçi İçin
•    1 su bardağı kayısı reçeli
Üzeri İçin
•    2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
2 çorba kaşığı un, 3 yumurta, süt, tuz ve sıvıyağı bir kaba ekleyip mikser ile topaklanmayacak şekilde çırpın. Hazırladığınız bu karışımı az yağlanmış teflon bir tava içinde pembe rengini alana kadar kısık ateşte pişirin. İki tarafıda iyice pişirilen Palancika’nın yüzeyine kayısı reçelini sürüp rulo şeklinde sarın. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.