Pages

9.23.2012

Frittata


Neşeli bir pazar sabahı kahvaltısında farklı ve lezzetli bir alternatif arıyosanız diğer adıyla İtalyan omleti olan bu tarife bayılacaksınız. Sevdiğiniz sebzeleri ekleyerek de yapabileceğiniz bu bol vitaminli tarifle kahvaltı saatlerinize farklı lezzetler taşıyacak, sofralarınızı renklendireceksiniz.
Frittata
Malzemeler
•    6 yumurta
•    3 taze soğan
•    500 gr ıspanak
•    1 kırmızıbiber
•    1 yeşil biber
•    1 sarı biber
•    1 diş sarımsak
•    1 kabak
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    Tuz
•    Karabiber
Üzeri İçin
•    Frenk soğanı
Yapılışı
1.    Soğanları, sarımsağı ve ıspanağı ince ince doğrayın.
2.    Kabak ve biberleri küp şeklinde doğrayın.
3.    Zeytinyağı ve sebzeleri tavaya alıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
4.    Damak zevkinize uygun miktarda tuz ve karabiber ekleyin.
5.    20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin ve üzerine sebzeleri yayın.
6.    Yumurtaları bir kasede çırpıp kalıptaki sebzelerin üzerine dökün.
7.    190 C’ye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
8.    Kalıptan çıkartıp dilimleyin.
9.    Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz frittatayı mantar ekleyerek te hazırlayabilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.