Pages

9.01.2012

Krem Şokola Tarifi

Krem Şokola
MALZEMELER

4 yaprak jelatin
2 paket (100 er g) bitter çikolata
bir buçuk su bardağı süt
1 tepeleme tatlı kaşığı neskafe
çay kaşığının ucuyla az tarçın
yarım çubuk vanilyanın içi
4 yumurta sarısı
yarım çay bardağı şeker
yarım litre tatlı krema

YAPILIŞI

Jelatini 5 dakika  soğuk suya bastırın. 175 g çikolatayı kırın. Sütü bir tencerede hafif ateşte ısıtıp, çikolata, neskafe, tarçın ve vanilya ilave edin. Çikolatayı bu karışımın içinde eritin. Yumurta sarılarını şeker ile çırpın, şeker tamamen erimiş olmalı. Çikolatalı karışımı ılık olarak ve azar azar karıştırın. Fazla sıcak olursa yumurta sarıları kesilir. Jelatini sivri bir süzgeçten geçirerek yumurtalı, çikolatalı karışımın içine dökün, bu sırada malzemeyi devamlı karıştırın. Çikolatalı karışımı buzdolabına kaldırın, kremayı çırparak şanti haline getirin. Çikolatalı karışım katılaşmaya başladığında şantiyi karıştırın, garnitür için birazını ayırın. Çikolatalı kremayı servis kasesine doldurun ve buzdolabında sertleşmeye bırakın. Kalan çikolatayı rendeleyin. Çikolata ve krem şanti ile servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.