Pages

9.02.2012

Islak Kek Tarifi

Islak Kek
MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Sosu için:
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao





YAPILIŞI 
 
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın. Sıvıyağ, kakao ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyip karışıma ilave edin ve çırpın. Önceden ısıtılmış 170C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin. Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın. Fırından çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıkla süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.