Pages

1.07.2012

Ev Mantısı

Ev Mantısı




 Malzemeler


Hamuru için:

1 adet yumurta

su


aldığı kadar un

tuz

İçi için:

yarım kilo, iki kere çekilmiş kıyma

1 adet büyük boy soğan

arzuya göre maydanoz

tuz

karabiber

kimyon


nane

Üzeri için:

sarımsaklı yoğurt

pul biber

tereyağı

nane


Tarif

Öncelikle hamuru yapmaya başlıyoruz.Bunun için unu(ne kadar un koyarsanız o kadar çok mantı çıkar)2 kere elekten geçiriyoruz.Genişçe bir kaba alıp ortasını çukur, kenarlarını tepe haline getiriyoruz.Yumurtayı bu çukura kırıyoruz.Tuzu da (ne kadar tuzlu isterseniz) tepe kısımlarına gezdiriyoruz.Unutmayın ıslaklarla ıslaklar, kurularla kurular karışacak.Buna göre önce unun çukurundaki yumurtayı elimizle karıştırıyoruz.Ardından çukura yavaş yavaş su döküp yumurtayla karıştırıyoruz.Sıra geldi kurulara.Çukurdaki yumurtalı suyla yavaşça tepenin kenarlarındaki unları karıştırmaya başlıyoruz.Unları karıştırdıkça hamur kıvamını alıyor.Bu şekilde çukurdan dışa doğru bütün unları hamur haline getiriyoruz.Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak ve ele yapışmayacak.

Sıra içi hazırlamaya geldi.kıymayı ayrı bir kaba alıyoruz.Baharatları, robottan geçirilmiş maydanoz ve soğanları da alıyoruz kaba. Ve karıştırıp harcını oluşturuyoruz.


Şimdi bir tahtanın yada mermer tezgahın üzerini unluyoruz ve hamurdan avuç içinden biraz küçük bezeler çıkarıp, bezeleri teker teker açıyoruz.Açtığımız bezeleri küçük kareler şeklinde kesip ortalarına bu harçtan parmağımızın ucuyla koyuyoruz.Klasik mantı şeklinde (uçlarından tutup ortada birleştiriyoruz.) kapatıyoruz.


Mantıları haşlayıp bir kaba alıyoruz.Fakat mantıların yapışmaması için az sayıda mantıyı zeytinyağlı ve kaynamış suya atıp pişirmelisiniz.Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdiriyoruz.Tereyağını bir tavada eritip rengi geçince ocaktan alıyoruz ve üzerine pul biberi atıp karıştırıyoruz.Onu da sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdiriyoruz ve nane de serpiyoruz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.