Pages

7.07.2013

Meyhane Pilavı Tarifi


MALZEMELER
Sogan 2 büyük boy 250 gram
Kiyma (iri çekilmis) 1 3/4 su bardagi 300 gram
Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
Yesil biber 7 orta boy 100 gram
Salça 2 yemek kasigi 20 gram
Domates 4 orta boy 600 gram
Su 4 su bardagi 800 gram
Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram
Bulgur 2 su bardagi 300 gram
Kara biber 1 tatli kasigi 2 gram
Yenibabar 1/2 tatli kasigi 1 gram
YAPILIŞI
Soganlari soy, yika, ince ince dogra, kiyma ve yagla tencereye koy, kapagi
kapat, biraktigi kene degin, kisik ateste 15-20 dakika pisir. Biberleri yika,
sap ve çekirdeklerini ayir, 3 milimetre kalinlikta halka seklinde dogra,
kiymaya ekle, 2 dakika kadar orta ateste çevir, salçayi koy. Domatesleri
yika, kabuklarini soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve tencereye ekle,
domatesleri yumusayincaya degin, yaklasik 3-4 dakika daha pisir. Su ve
tuzu koy, kaynayinca bulguru ekle, önce orta sonra kisik ateste suyunu
çekene degin 15-20 dakika pisir, baharatlari ekle, 20 dakika
dinlendir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.