Pages

11.26.2012

Deniz Ürünleri Salatası Tarifi


MALZEMELER
1 kutu 160 gramlik Ton baligi
10-12 adet küçük karides(haslanmis ve soyulmus)
3 yaprak marul  ½ adet kuru sogan
1 yaprak kirmizi lahana
1 adet iri kirmizi turp
1 adet limonun suyu
Zeytinyagi (sizma)
YAPILIŞI
Marul yapraklarini iyice yikadiktan sonra enine seritler halinde dograyip
derince bir kaba (salata kabina) alin. Kirmizi lahanayi da, önce yapraklari
boyuna ikiye bölüp ayni sekilde dograyin ve kaba ilave edin. Turpu
rendeleyin ve kaba ekleyin. Sogani yarim daire halkalar halinde dograyin.
Bir kaba alip üzerine bol tuz serpin ve yugurun. Sonra yikayip salataya
ilave edin. Ton baligininin yagini süzün ve küçük parçalara bölün.
Karidesleri dörde bölün ve ton baligi ile salataya ilave edin. Salataya limon
suyunu, tuzu ve zeytinyagini ilave edip iyice karistirin.

Pirinç Salatası Tarifi


MALZEMELER
2,5 bardak haslanmis pirinç (tavuk suyuyla ve arzuya göre
safranla pisirilmis)
1 adet küçük dogranmis kirmizi biber
1 adet küçük dogranmis yesil biber
2 adet taze yesil sogan
10 adet siyah zeytin
2 yemek kasigi beyaz sirke
1 çorba kasigi zeytinyagi
2-3 damla aci biber sosu
1 bas sarmisak
Taze marul yapraklari
Tuz
YAPILIŞI
Pirinci, kirmizi, yesil biber ve zeytinleri büyük bir kapta karistirin. Içine
sirkeyi, yagi, biber sosunu ve sarmisagi da katin. Karistirdiktan sonra
marul yapraklarinin üstünde, hamburger ile servis yapabilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.